Harga Emas 03 July 2019- Melonjak Naik Hampir RM6.00


Harga emas 03 July 2019 - Melonjak naik hampir RM6.00 pergram. Boleh dikatakan ini adalah harga yang tertinggi yang pernah direkodkan sejak Januari 2019 pada kadar $1283 per oz harga tertinggi januari. Sedangkan harga pada hari ini $1420 per oz, kenaikan hampir-hampir $137 per oz.
Bulan June 2019 harga yang paling aktif pada pertengah suku bulan diantara 18, 19, 20, 21. namun harga mula menjunam purata RM4.00/g antara 25 June ke 02 July. Tak disangka hari ini harga emas anaik mendadak di awal pagi.

Harga Emas 999 di Pasaran Malaysia (12:00pm) 03 July 2019

Buy Back: RM183.68
Index Pertael: RM7,187
MKS Pergram: RM190.63
Ar-rahnu : RM189.66

Momentum harga emas pada bulan june sangat tidak menentu, namun pada awal bulan June 2019 harga sedikit perlahan atas factor lemah nilai matawang USD pada kadar RM4.18sen per 1 USD. Dalam masa yang sama nilai USD purata perkiraan bulanan dalam kedudukan yang selesa.


Kenapa Harga Emas Mendadak.
Harga emas naik mendadak di pertengahan bulan june 2019. Boleh dikatakan ini adalah harga emas yang paling tinggi yang pernah direkodkan dalam 2 tahun ini. Punca kenaikan adalah kerana beberapa faktor geopolitik dunia dimana Presiden Amerika Donald Trump baru-baru ini mengeluarkan kenyataan yang bahwa kes Senjata Nuklear Iran akan dibincangkan semula. Dan beberapa peristiwa lain yang dikaitkan anatara China dan Amerika.

Harga Emas vs US Dolar. 
Pasaran Harga emas dunia sentiasa berlawanan (crossfit) dengan matawang Dolar ianya tidak pernah seimbang, apa bila USD lemah harga emas menujukan crossfit-up, dan begitu juga sebaliknya.

Harga Emas 03 July 2019
Market mempengaruhi Harga Emas. 
Harga Emas akan aktif bila berlakunya pasaran saham semasa dikejutkan dengan ekonomi dunia, seperti nilai jualan atau nilai kapita sesebuah negara merundum atau stok market yang tidak menentu. Ianya akan memberikan inpak yang ketara pada harga emas semasa. Selalunya, jika sesebuah negara bergejolak dengan issue-issue peperangan, masalah domestik, pasaran kapita lemah dan lain-lain issue harga emas akan mula melonjak aktif

Bila masa yang sesuai membeli Emas?
Analisa yang paling subjektif, bermacam-macam analisa yang kita dapati daripada news web. kebanyakan analisa berpadukan pada issue-issue semasa yang boleh bertahan hanya sehari dua. Nilai penurunan juga memainkan peranan penting dalam usaha mendapatkan harga yang setimpal.Saranan kami, anda dinasehatkan supaya monitor Harga Emas setiap hari dan lagi satu pelajari issue-issue semasa tentang ekonomi dunia.

Bila masa yang sesuai menjual Emas?
Tergantung pada harga asal, jika nilai emas anda dapat profit daripada harga belian asal itu tandanya nilai emas anda sudah melangkaui paras harga asal. Tergantung pada sifat atau nafsu anda masing-masing sama ada anda nakkan untung sedikit atau anda nak untung banyak.

Emas merupakan pelaburan masa jangka panjang. namun emas merupakan satu aset yang paling strategik untuk disimpan dan dalam masa yang sama boleh dipakai jika barang kemas. Pelaburan yang bijak memerlukan ilmu yang mencukupi untuk bersaing dalam pasaran yang aktif.

Lihat harga emas BuyBack yang kami Offer di Hompage
Hubungi Kami Call/WhatsApp
Follow/ Like Facebook Kami