Header Desktop Ads

Harga Buy Back Emas

Harga Buy Back Emas

Kami offer harga lebih tinggi jika Buy Back melebihi 500g keatas.
Live Rate:

Display Harga Buy Back Emas

Gold 999.9 (24K)

RM0

Gold 999 (24K)

RM0

Gold 965 (23.4K)

RM0

Gold 950 (23K)

RM0

Gold 916 (22K)

RM0

Gold 875 (21K)

RM0

Gold 835 (20K)

RM0

Gold Paun

RM0

Gold 750 (18K)

RM0

Gold 585 (14K)

RM0

Suasa 375 (9K)

RM0

Offer Mobile Only

Title Komuniti

Harga Jual Preloved

Sertai Kami. Daftar Ejen Sekarang!

Harga Preloved

Gold 999.9 (24K)

RM0

Gold 916 (22K)

RM0

Gold 835 (20K)

RM0

Dapatkan barang Emas Preloved dengan kami sekarang. Lihat stock terbaru di Group Facebook Kami

Gold Bar 1gram - 10gram

Gold Bar 1gram - 10gram

Live Rate Precious Metal Pricing

Product

Pamp suisse 1g

IGR Gold 999.9

Weight: 1 gram

RM0
RMS Gold 999.9

RMS Gold 999.9

Weight: 1 gram

RM0
Pamp suisse 1g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 1 gram

RM0
Pamp Suisse 1g

Pamp (LF) Pendant 999.9

Weight: 1 gram

RM0
IGR Gold 999.9

IGR Gold 999.9

Weight: 5 gram

RM0
RMS Gold 999.9

RMS Gold 999.9

Weight: 5 gram

RM0
Pamp suisse 5g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 5 gram

RM0
Pamp Suisse Rosa 5g

Pamp Suisse Rosa 999.9

Weight: 5 gram

RM0
Pamp Suisse Lunar 5g

Pamp Suisse Lunar 999.9

Weight: 5 gram

RM0
Pamp Suisse ka'bah 5g

Pamp Suisse Ka'bah 999.9

Weight: 5 gram

RM0
Pamp Suisse icon 5g

Pamp Suisse Icons 999.9

Weight: 5 gram

RM0
IGR Gold 999.9

IGR Gold 999.9

Weight: 10 gram

RM0
RMS Gold 999.9

RMS Gold 999.9

Weight: 10 gram

RM0
Pamp Suisse 10g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 10 gram

RM0
Pamp Suisse Rosa 10g

Pamp Suisse Rosa 999.9

Weight: 10 gram

RM0

Gold Bar 20gram - 1KG

Gold Bar 20gram - 1KG

Live Rate Precious Metal Pricing

Product

Pamp Suisse 20g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 20 gram

RM0
Pamp Suisse Rosa 20g

Pamp Suisse Rosa 999.9

Weight: 20 gram

RM0
Pamp Suisse Lunar 1oz

Pamp Suisse Lunar 999.9

Weight: 1 Oz

RM0
Pamp Suisse 50g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 50 gram

RM0
Pamp Suisse Rosa 50g

Pamp Suisse Rosa 999.9

Weight: 50 gram

RM0
Pamp Suisse 50g

Pamp Suisse Casting 999.9

Weight: 50 gram

RM0
Pamp Suisse Rosa 100g

Pamp Suisse Rosa 999.9

Weight: 100 gram

RM0
Pamp Suisse Lunar 100g

Pamp Suisse Lunar 999.9

Weight: 100 gram

RM0
Pamp Suisse 100g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 100 gram

RM0
Pamp Suisse 100g

Pamp Suisse Casting 999.9

Weight: 100 gram

RM0
Pamp Suisse 500g

Pamp Suisse Casting 999.9

Weight: 500 gram

RM0
Pamp Suisse 1kg

Pamp Suisse Casting 999.9

Weight: 1Kg

RM0

Ads Bawah Product


MKS

Popup

Tahukah anda: 5,500 tan Emas didagangkan sehari!

Tahukah anda: 5,500 tan Emas didagangkan sehari!

Emas Roths Child
Tahukah anda: 5,500 tan Emas didagangkan sehari! Setiap hari, sejumlah 5,500 tan metrik ( $212B ) emas diniagakan di London , menjadikannya pasaran terbesar borong emas "over the counter" (OTC) utk emas di dunia.

Dari satu sudut, lebih banyak emas didagangkan di London setiap hari berbanding jumlah emas fizikal yg disimpan di Fort Knox ( 4176 tan metrik). Fort Knox adalah salah satu lokasi simpanan emas fizikal dunia selain dari New York Federal Reserve

Pada satu-satu masa jumlah emas yg didagangkan menhampiri jumlah rizab emas AS ( 8,133.5 tan ) boleh bertukar tangan. Bagaimana ini boleh berlaku? 
 

PERNAH TAK DENGAR PERKATAAN LONDON GOLD MARKET?

London Bullion Gold Market

LONDON GOLD MARKET adalah pasaran terbesar borong emas "over the counter" (OTC) utk emas di dunia. Pasaran London berfungsi sebagai penentu utk harga spot emas di seluruh dunia disamping lokasi kepada "London Bullion Market Association" (LBMA) dan juga harga lelongan emas harian. 
 

JUMLAH DAGANGAN EMAS

Jumlah dagangan emas harian London = 5,500 tan Jumlah hasil perlombongan emas harian dunia = 9 tan

Pelik tak nilai diatas? Kalau masih tak faham, cuba baca berulang kali. Jumlah dagangan emas harian di London adalah 600 kali lebih banyak berbanding dgn jumlah hasil lombongan emas dunia dalam sehari!

Soalan : Bagaimana sejumlah 5,500 tan sehari atau 2,007,500 tan emas setahun didagangkan di London sedangkan emas fizikal yg dilombong seluruh dunia hanyalah sekitar 9 tan sehari atau 3,285 tan setahun???? Emas yg didagangkan melebihi emas yg dilombong!

Rasa2 apa jawapannya? Bagaimana perkara ini boleh berlaku?

Jawapan: Sebenarnya dagangan emas di London hanyalah bersandarkan atau berdasarkan kertas yg tak berguna atau nombor-nombor digital di komputer! Kita lebih percayakan no digital atau kertas-kertas dan memberi lebih perasaan percaya kepada sesuatu yg bukan diatas tempatnya! Sistem ini PASTI AKAN RUNTUH secara perlahan atau tiba-tiba.. Rasulullah SAW dah bagi hint lebih 1400 tahun yg lalu.
 

KESIMPULAN

5,500 tan emas DINIAGAKAN sehari di pasaran emas London. Tahu tak London tu dimana?

Hampir kesemuanya dagangan emas di London adalah menggunakan 'paper money', 'Digital numbering' atau mungkin 'passbook' tanpa melihat depan mata emas fizikal wujud atau tidak (Do they care?). Sudah semestinya mereka tak peduli emas fizikal wujud atau tidak. Hehehehe.

95% emas yang DIDAGANGKAN di London tidak mempunyai "Legal Title'. Pendek kata - pemilik kepada akaun emas tersebut seakan tidak wujud. Senang cerita umpama banyak perkara atau nama yg disembunyikan! Manakala hanya 5% sahaja yg benar2 mempunyai pemiliknya (on paper).

Tahu tak, terkecuali "ETF gold" (Exchange Traded Fund) - tempat ala-ala orang niaga komoditi, bond sambil pandang monitor tu, emas fizikal yg disimpan di Bank of England, hanya 300 tan emas fizikal yg benar-benar ada disimpan di peti besi/peti kebal di seluruh London. Dengan 5,500 tan emas yg didagangkan sehari di London, yang mengarutnya hanya 300 tan sahaja emas fizikal untuk menjadi sandaran kepada 5,500 tan emas dagangan sehari!

ok. Faham tak point yang dibentangkan diatas? kalau tak faham, cuba baca berulang-ulang kali. Cuba baca tajuk sekali. ok? 
 

EKONOMI DUNIA SEMAKIN TENAT!

"Mereka" mencuba pelbagai cara untuk menipu. Dari awal kepada penipuan currency (masa tu 'mereka' cakap setiap keping duit kertas yg dicetak disandarkan pada emas), kemudiannya tahun 1973 'mereka' cancel sandaran emas dan dari situlah bermulanya era mencetak wang berleluasa.

Apa keperluan atau kepentingan utk faham artikel ini? 
 

SUPAYA ANDA FAHAM SEJARAH!

Penggunaaan dan penciptaan wang kertas atas skrin komputer tanpa sandaran apa-apa akan menjadikan ekonomi runtuh dengan teruk. Pada masa tersebut, duit digital mahupon kertas anda yg banyak tu akan menjadi nombor semata-mata tanpa ada nilai. Untuk kita elak dari menggunakan sistem sekarang memang mustahil kerana kita adalah sebahagian dari SISTEM yang 'mereka' rancangkan sejak beratus-ratus tahun dahulu.

Namun, kita mungkin boleh sediakan payung sebelum hujan. Bayangkan, apa yang berlaku apabila satu hari semua orang berduyun-duyun datang ke kaunter London untuk claim 5,500 tan emas dalam bentuk fizikal sedangkan hanya 300 tan shj yang ada?

Tak faham lagi? Bayangkan apa yang berlaku sekiranya seluruh rakyat Malaysia walk in ke kaunter bank masing-masing pada hari ini (hari yang sama). Apa yang berlaku? Jika anda faham, anda pasti tahu apa yg akan terjadi.

Sumber: Nuno Nuno

Info: 

Harga Emas 916 Terkini Preloved di Buy Back Emas

Harga Emas 916 Terkini Preloved di Buy Back Emas

Harga Emas 916 Preloved
Harga Emas 916 Terkini Preloved, kini anda boleh dapat di Buy Back Emas dengan harga terlajak murah. barang pun masih dalam kategori baru lagi. kiranya kalau dipakai takda la nampak Emas Secondhand kan!.



Market Emas 916 Preloved

Permintaan untuk Emas Preloved sekarang agak banyak juga la, mungkin faktor kenaikan harga emas yang terlalu tinggi membuatkan orang ramai berpaling kepada emas Prelove. Emas baru 916 sekarang ada orang jual sampai RM280.00/g ini belum lagi termasuk upah, upah ikut design barang, kalau design cantik maka harga upah boleh mencecah RM300.

Berapa Harga Emas Prelove di Buy Back Emas.

Harga Emas Prelove yang kami tawarkan sangat murah berbanding dengan penjual-penjual yang lain. Kami, Kiranya perbezaan harga dengan penjual yang lain hampir-hampir RM60.00/g. Yang bestnya Emas Prelove nie takda upah. harga yang ada lihat di Home Page itu la harga sebenar yang kami jual kepada anda. Untuk harga emas Prelove anda boleh rujuk di Home Page website kami. Harga berubah setiap saat mengikut kenaikan semasa.

Dimana Boleh Lihat Stock Emas Preloved

Anda boleh melihat stock terbaru yang kami update setiap di Group Facebook yang kami buat khas untuk menjual Emas Prelove. Jangan ketinggalan Join Gruop kami sekarang untuk melihat Barang Prelove yang kami update setiap hari.

Harga Emas 916 Preloved

Macam Mana Cara Beli Emas Preloved

Cara beli Emas Prelove ada tiga Option untuk memudahkan anda. 

* Datang Ketempat kami 
* Beli melalui Pos
* COD yang berdekatan dengan kami.

Caj penghantaran COD mungkin akan dikenakan mengikut tempat yang dituju. COD yang boleh kami cover adalah Kuala Lumpur, Selangor dan Putrajaya.

Jom Sertai Kami Menjadi Ejen Emas Preloved.

Bagi sesiapa yang serius meniaga Emas atau yang masih baru berjinak-jinak dalam perniagaan emas sangat digalakkan untuk menjadi Ejen Emas Preloved di Buy Back Emas. 

Harga Emas 916 Preloved untuk ejen adalah tolak RM5.00/g daripada harga di Home Page. Kiranya harga yang kami open di Home Page adalah harga Customer biasa. Sebagai contoh Harga Emas 916 Preloved  di website RM225.00/g untuk harga ejen jatuh kepada RM220.00/g

Kelayakan menjadi Ejen Harus minimum nilai belian adalah RM10,000 barang boleh campur-campur.

Follow Harga Emas Terkini di Website kami setiap hari.
Pertanyaan mengenai Ejen Boleh WhatsApp kami.