Header Desktop Ads

Harga Buy Back Emas

Harga Buy Back Emas

Kami offer harga lebih tinggi jika Buy Back melebihi 500g keatas.
Live Rate:

Display Harga Buy Back Emas

Gold 999.9 (24K)

RM0

Gold 999 (24K)

RM0

Gold 965 (23.4K)

RM0

Gold 950 (23K)

RM0

Gold 916 (22K)

RM0

Gold 875 (21K)

RM0

Gold 835 (20K)

RM0

Gold Paun

RM0

Gold 750 (18K)

RM0

Gold 585 (14K)

RM0

Suasa 375 (9K)

RM0

Offer Mobile Only

Kami offer harga lebih tinggi jika Buy Back melebihi 500g keatas.

Title Komuniti

Harga Jual Komuniti

Fizikal Trading Komuniti

Harga Komuniti

Gold 999.9 (24K)

RM0

Gold 916 (22K)

RM0

Gold 835 (20K)

RM0

Fizikal Trading Komuniti satu solusi Pelaburan Emas yang menguntungkan dengan kadar spread yang terendah dalam pasaran Malaysia.

Cast & Minted Gold Bar

Cast & Minted Gold Bar

Live Precious Metal Pricing

Product

Pamp Suisse 50g

Pamp Suisse Casting 999.9

Weight: 50 gram

RM0
Pamp Suisse 100g

Pamp Suisse Casting 999.9

Weight: 100 gram

RM0
Pamp Suisse 500g

Pamp Suisse Casting 999.9

Weight: 500 gram

RM0
Pamp Suisse 1kg

Pamp Suisse Casting 999.9

Weight: 1Kg

RM0
Pamp suisse 1g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 1 gram

RM0
Pamp Suisse 1g

Pamp (LF) Pendant 999.9

Weight: 1 gram

RM0
Pamp suisse 5g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 5 gram

RM0
Pamp Suisse 10g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 10 gram

RM0
Pamp Suisse 20g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 20 gram

RM0
Pamp Suisse 50g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 50 gram

RM0
Pamp Suisse 100g

Pamp Lady Fortuna 999.9

Weight: 100 gram

RM0
Pamp Suisse Rosa 5g

Pamp Suisse Rosa 999.9

Weight: 5 gram

RM0
Pamp Suisse Rosa 10g

Pamp Suisse Rosa 999.9

Weight: 10 gram

RM0
Pamp Suisse Rosa 20g

Pamp Suisse Rosa 999.9

Weight: 20 gram

RM0
Pamp Suisse Rosa 50g

Pamp Suisse Rosa 999.9

Weight: 50 gram

RM0
Pamp Suisse Rosa 100g

Pamp Suisse Rosa 999.9

Weight: 100 gram

RM0
Pamp Suisse Lunar 5g

Pamp Suisse Lunar 999.9

Weight: 5 gram

RM0
Pamp Suisse Lunar 1oz

Pamp Suisse Lunar 999.9

Weight: 1 Oz

RM0
Pamp Suisse Lunar 100g

Pamp Suisse Lunar 999.9

Weight: 100 gram

RM0
Pamp Suisse ka'bah 5g

Pamp Suisse Ka'bah 999.9

Weight: 5 gram

RM0
Pamp Suisse icon 5g

Pamp Suisse Icons 999.9

Weight: 5 gram

RM0

Ads Bawah Product


MKS

Hala Tuju Harga Emas Pasca Rusuhan Meningkat di AS.

Hala Tuju Harga Emas Pasca Rusuhan Meningkat di AS.

Tuju Harga Emas
Rususah yang terjadi Amerika Serikat kian meningkat sekarang ini. Kemana Hala Tuju Harga Emas adakah harga emas akan terus melonjak tinggi? Seperti sejarah kenaikan harga emas yang melampua dikala Hongkong mengalami nasib yang sama.
Rusuhan telah merebak keseluh Amerika Serikat mereka meluangkan "Justice For George" ini disebebkan oleh satu eksiden yang meragut nyawa seorang lelaki kulit hitam semasa Polis mengkapnya. Dikatakan George Floyd telah berbelanja di kedai serbaneka menggunakan Wang Palsu, namun tindakan pekerja tersebut menghungi Polis nyawanya telah diragut semasa bergelut dengan Polis. Banyak saksi mata melihat George Floyd mati disebabkan tekanan lutut dilehernya lebih kurang selama 8 minit 46 saat termasuk 3 minit setelah George dikatakan tidak lagi bergerak dan bersuara di Chicago Ave.

Sementara itu Derek Chauvin, 44 bekas pegawai polis yang menekan lututnya ke tengkuk George Floyd telah di tahan oleh Biro Penangkapan Jenayah Minnesota pada hari Jumaat jam 11:14 pagi dan dituduh membunuh (3rd degree) dan manslaughter (2nd degree).

Kemana Hala Tuju Harga Emas

 Persoalanya kemana Hala Tuju Harga Emas selepas insiden rusuhan ini? adakah harga emas terus melonjak lebih tinggi? atau sebaliknya. Research yang kami buat belum ada lagi berita tentang perkembangan harga emas pasca rusuhan di Amerika Serikat sehingga saat ini.  

Harga emas minggu lepas, punghujung bulan Mei sedikit perlahan berlegar-legar di kedudukan yang sama. Harga Spot emas tutup pada petang Jumaat adalah RM241.80 pergram  berbanding minggu sebelumya RM246.21 pergram

Berita Emas yang kami sunting dari pihak lain

Pasaran emas telah melonjak lebih tinggi semasa sesi perdagangan pada hari Jumaat, memecah di atas puncak bintang jatuh dari sesi sebelumnya.- Menurut Article yang kami ambil dari fxempire.com. Disunting oleh "Christopher Lewis".

Menurutnya lagi; Harga pasaran telah bergerak sedikit semasa sesi perdagangan pada hari Jumaat kerana kami terus melihat banyak kebimbangan di seluruh dunia. Selanjutnya, bank pusat terus menggunakan mesin cetak dengan kecondongan penuh. Pada akhirnya, ini menunjukkan bahawa kita harus terus melihat mata wang fiat mengalami penurunan nilai. Pasaran emas sebagai tempat semula jadi untuk melindungi diri anda dari kejatuhan nilai mata wang, jadi saya rasa kita terus melihat faktor tersebut menjadi pembelian. Tambahan pula, anda mempunyai kebimbangan mengenai banyak tajuk utama global yang boleh menyebabkan masalah, dan oleh itu masuk akal bahawa orang menggunakan ini sebagai cara untuk melindungi diri mereka sendiri

Melihat carta, saya melihat banyak rintangan antara tahap $ 1750 dan tahap $ 1760. Sekiranya anda dapat menembusi di atas sana, maka pasaran cenderung menuju ke tahap $ 1800. Pada akhirnya, tahap $ 1800 adalah rintangan yang ketara, jadi jika kita menembusi di atas sana maka pasaran bebas untuk jauh lebih tinggi dalam jangka masa panjang. Walaupun begitu, sepertinya kita masih berusaha membentuk segitiga menaik, dan pada ketika ini walaupun kita menarik diri dari sini, ia hanya akan menjadi peluang membeli. Dengan pelbagai keprihatinan di seluruh dunia mengenai perdagangan global dan tentu saja pandemik, sukar untuk membayangkan senario di mana emas tidak naik dalam jangka masa panjang. 50 hari EMA di bawahnya terus menawarkan banyak sokongan seperti yang telah kita lihat sejak beberapa bulan terakhir. 

//Terjemahan langsung menggunakan Google Trnaslate.

Lihat Harga Buy Back Emas terkini di Website Kami 
Follow Personal / Page Facebook Kami 
Jangan Lupa Subscribe Channel Youtube Kami


 

Harga Emas 916 Hari ini Buy Back Emas 916

Harga Emas 916 Hari ini Buy Back Emas 916

Harga Emas 916
Hari ini kami bukan sekedar bercerita tentang Harga Emas 916 atau Buy Back Emas 916, sebenarnya ada banyak kami ingin kami cerita kepada anda tentang harga emas yang ada di Malaysia.

Tetapi sebelum itu, kami ingin memberi sedikit info tentang harga emas di musim perayaan ini. Harga emas semenjak PKP sampai PKPB harga naik melambung, boleh dikatakan harga yang paling tinggi dalam sejarah kenaikan harga emas. Bayangkan dulu harga Buy Back berlegar-legar sekitar 916 RM160.00 pergram. Sekarang harga melonjak sehigga RM220.00 pergram untuk emas 916. Untung tak mebeli emas? sesiapa yang beli emas sebelum semua untung.


Harga Emas 916 Hari ini di Musim Perayaan

Trend harga emas di Musim Perayaan agak sukar diramal, Harga Emas 916 Hari ini Buy Back Emas 916 harga terus menjunam keparas RM208.00 pergram emas 916 sedangkan sebelum ini berlegar-legar di sekitar RM213.00 pergram. Ramai yang terkilang masa PKP itu hari ramai yang tak dapat menjual sebab masa PKP harga emas naik sehinga RM220.00 pergram untuk emas 916. Apakan daya bukan rezki kan? tapi harga sekarang masih lagi compatible untuk dijual masih lagi untung.

Harga emas di Malaysia Kenapa Berlainan?

Ok, diatas kami tulis ada banyak yang kami ingin ceritakan kepada anda tentang harga emas di Malaysia. Mari kita ulas sedikit sebanyak tentang harga emas di Malasia, ini sebenarnya satu ilmu yang bermanfaat juga untuk kita semua.
Masti anda tertanya-tanya kenapa harga emas dalam pasran Malaysia berlainan, contohnya harga kedai RM250.00 pergram, sedangkan harga penjual Online baru RM230.00 pergram

Harga Jual Beli Emas Kedai Emas


Buy Back Emas 916
Harga di kedai emas adalah harga retails yang sudah termasuk upah, serta caj-caj yang lain seperti premium caj. Kedai terpaksa menjual harga lebih tinggi sebab kos mereka pun tinggi. Sewa kedai, bayar gaji pekerja, renovate kedai, etc. Harga jual atau harga beli di kedai memang terlalu jauh spreadnya, mereka mengambil margin yang banyak untuk menaggung kos-kos yang tersembunyi.


Harga Jual Beli Emas Personal Online


Harga emas 916 hari ini

Selalunya harga yang kita dapatai dari internet sama ada dalam facebook atau Intagram harganya tinggi (buy back) dan rendah (jual emas baru). ini dikarnakan sebab mereka tidak banyak mengeluarkan kos-kos lain yang tersembunyi. Mereka tidak perlu menyewa kedai, mereka tidak perlu renovate kedai dan mereka tidak perlu membayar gaji perja, semuanya mereka buat sendiri. Sebab itu harga mereka masih lagi compatible berbanding harga kilang. Ada juga penjual emas Online yang ada Office tetapi kosnya tidak la mahal seperti membuka kedai.


Harga Emas Tetap Sama di Seluruh Dunia.

Pada dasarnya harga emas tetap sama masih lagi berpandukan pada harga semasa Dunia. cuma penjual atau pembeli yang menjadikan emas tersebut mahal atau murah. Ramai yang bertanya kepada kami:
  • Kenapa harga emas di Kelantan murah?
  • Kenapa harga emas di Pinang murah?
  • Kenapa harga emas di Kuala Lumpur mahal?

Jawabanya senang je sekrang. Yang pertama sekali kita kena tengok mutu atau persentif emas tersebut, seperti di Kelantan kebanyakan penukang emas di sana adalah orang kita, almaklum la orang kita nie takda la harga mahal sangat, tak sampai hati katanya. Bukan itu sahaja, kebanyakan di Kelantan tukang-tukang mereka banyak buat emas 95.0% yang dikenali oleh orang awam emas 10 (sepuluh) harganya agak tinggi tetapi mutu emasnya pun tinggi. Tu yang kekadang ada orang bagi tahu kita "Emas Kelantan lebih bagus berbanding emas di Kuala Lumpur). Sebenarnya bukan pada Negeri tetapi pada emas tersebut di Kuala Lumpur ramai penukang Cina buat emas 91.6%. Jelas disini kan? Ok, lain kali kita sambung dengan topik-topik yang menarik lagi.

Lihat Harga Buy Back Emas di Website Kami
Follow Personal / Page Facebook Kami 
Jangan Lupa Subscribe Channel Youtube Kami