Harga Buy Back Emas 916 999 Hari ini di Malaysia

Harga Buy Back Emas 916

Harga Buy Back Emas 916 999 - Sebelum kita bercerita tentang dua harga emas yang paling mashur di Malaysia, iaitu emas 916 dan emas 999. Mari kita ulas sedikit sebanyak market semasa harga emas. Harga retails yang didapati di Malaysia ada banyak sebenarnya dan lain-lain mengikut kedai. Apa yang cuba kami sampaikan disini adalah BUY BACK EMAS (belian semula) macam mana kita nak tahu berapa harga market di Malaysia

Harga market untuk Buy Back di Malaysia sebenarnya sangat subjektif, lain kedai lain harganya. Tergantung pada kedai yang anda jual, ada kedai yang offer harga tinggi dan ada juga kedai yang offer sedikit rendah. Ramai juga yang membeli emas secara online (tiada kedai) selalunya mereka yang buat jual emas secara online mereka beli lebih tinggi dari kedai.

Cara kira Harga Buy Back Emas 916 999

Yang paling senang, mari kita reffer harga besar dari website Goldprice.org (ambil harga dalam currency Ringgit Malaysia). Sila rujuk gambar dibawah:

Perkiraan ini sebagai panduan untuk anda reffer setiap hari. Tapi ingat! cara-cara kira diatas masih lagi harga besar.

Harga Emas Spot Malaysia (harga digital)

Harga emas Per-ounce $1,509.07 per oz, harga yang kami rekodkan semalam $1,601.13 per oz, Hari ini harga emas masih berlegar-legar pada paras yang seimbang, mengikut perkiraan harga sebelah petang 09/09/2019 (06:00pm).

Harga Emas Spot dalam Ringgit Malaysia (harga jual) pada kadar RM6,293.92 pe oz hari ini. Sedangkan harga per-gram jatuh pada kadar 999.9 RM202.39/g, harga spot yang kami ambil daripada Goldprice.org

Harga Retails pasaran Malaysia berlainan dengan harga spot price yang anda dapati dari mana-mana website terutama sekali website Kitco.com dan lain-lain.


Harga 999.9 Retails Market Malaysia: (09 September 2019 06:00pm)

Harga Kami Jual 999.9: RM205.41/g
Harga Kami Beli 999.9: RM199.20/g
Harga Per Tael: RM7,600.00
Harga Sell MKS: RM202.75/g
Harga Ar-rahnu: RM225.38/g


Kenapa Harga Emas Mendadak.

Harga emas naik mendadak di pertengahan bulan june 2019. Boleh dikatakan ini adalah harga emas yang paling tinggi yang pernah direkodkan dalam 2 tahun ini. Punca kenaikan adalah kerana beberapa faktor geopolitik dunia dimana Presiden Amerika Donald Trump baru-baru ini mengeluarkan kenyataan yang bahwa kes Senjata Nuklear Iran akan dibincangkan semula. Dan beberapa peristiwa lain yang dikaitkan anatara China dan Amerika.

Harga Emas vs US Dolar. 

Pasaran Harga emas dunia sentiasa berlawanan (crossfit) dengan matawang Dolar ianya tidak pernah seimbang, apa bila USD lemah harga emas menujukan crossfit-up, dan begitu juga sebaliknya.

Market mempengaruhi Harga Emas. 

Harga Emas akan aktif bila berlakunya pasaran saham semasa dikejutkan dengan ekonomi dunia, seperti nilai jualan atau nilai kapita sesebuah negara merundum atau stok market yang tidak menentu. Ianya akan memberikan inpak yang ketara pada harga emas semasa. Selalunya, jika sesebuah negara bergejolak dengan issue-issue peperangan, masalah domestik, pasaran kapita lemah dan lain-lain issue harga emas akan mula melonjak aktif

Bila masa yang sesuai membeli Emas?

Analisa yang paling subjektif, bermacam-macam analisa yang kita dapati daripada news web. kebanyakan analisa berpadukan pada issue-issue semasa yang boleh bertahan hanya sehari dua. Nilai penurunan juga memainkan peranan penting dalam usaha mendapatkan harga yang setimpal.Saranan kami, anda dinasehatkan supaya monitor Harga Emas setiap hari dan lagi satu pelajari issue-issue semasa tentang ekonomi dunia.

Bila masa yang sesuai menjual Emas?

Tergantung pada harga asal, jika nilai emas anda dapat profit daripada harga belian asal itu tandanya nilai emas anda sudah melangkaui paras harga asal. Tergantung pada sifat atau nafsu anda masing-masing sama ada anda nakkan untung sedikit atau anda nak untung banyak.

Emas merupakan pelaburan masa jangka panjang. namun emas merupakan satu aset yang paling strategik untuk disimpan dan dalam masa yang sama boleh dipakai jika barang kemas. Pelaburan yang bijak memerlukan ilmu yang mencukupi untuk bersaing dalam pasaran yang aktif.

Gold Trading Komuniti @ BuyBackEmas

Satu kaedah baru yang kami tawarkan kepada Ahli Komuniti, iaitu Fizikal Trading yang menguntungkan Ahli Komuniti.

Dibuka Untuk Ahli Komuniti Sahaja.

Satu teknik pelaburan emas fizikal yang kami cipta khas untuk Ahli Komuniti Buy Back Emas. Tujuan kami adalah untuk memberikan harga yang terendah kepada mereka yang ingin menyimpan emas sebagai satu aset pelaburan yang menguntungkan. 
Emas yang kami jual kepada Ahli Komuniti emas usedgold, Gold bar dan Jewelery yang kami kumpulkan diseluruh Malaysia.

Spread RM4.00

Kami menawarkan Spread terendah untuk ahli komuniti yang berdaftar dan aktif membuat trading dengan kami. Apa itu Spread?. Spread adalah perbezaan diatara harga jual dan harga beli, yang kami tawarkan tidak terlalu jauh cuma RM4.00. 

Ini satu peluang pelaburan emas fizikal yang sangat menguntungkan diri anda. Jangan lepaskan peluang kemasan ini 

Jual Beli Dalam Komuniti.

Ahli Komuniti boleh menjual atau membeli bila-bila masa mengikut peruntukan kewangan masing-masing. Tiada had minimum belian dan juga tiada had maksimum jualan.

Produk Emas Yang Kami Tawarkan.

Kami aktif dalam membeli segala jenis emas, sama ada Jewelery ataupun Gold Bar. Barang emas yang kami jual untuk Ahli Komuniti adalah termasuk emas yang kami beli daripada pelanggan kami. Kami lebih mengutamakan simpanan Aset, tidak kisah jika ianya emas terpakai. Janji nilai yang ada pada emas tersebut. Untuk Gold Bar kebanyakannya kami jual yang baru.

Saya Peraih Emas. Boleh Ke Masuk Ahli Komuniti?.

Kami mengalu-alukan semua yang ingin menjadi Ahli Komuniti. Ini juga peluang kemasan bagi sesiapa sahaja termasuk Peraih Emas, sebab perniagaan emas  ada Jual & Beli.

Bayaran Ahli Komuniti.

Untuk melayakkan Anda dapat harga Ahli Komuniti, kami kenakan bayaran keahlian RM100 sekali register. Setiap Ahli akan mendapatkan numbor ID untuk kegunaan transaksi trading.

Lihat Lebih Lanjut Tentang Gold Trading Komuniti Disini
Lihat Harga Emas semasa Disini